Facebook
Twitter
Home
Wie ben ik
Afvallen
Voedingsadvies
Totaalpakket
Emotie eten
Succesverhalen
Het verhaal van Debbie
Het verhaal van Jessica
Het verhaal van Denise
Het verhaal van Angeligue
overgang en voeding
Begeleiding bij overgangsklachten
Overgangsklachten
Isoflavonen
Tarieven & vergoeding
Tips & recepten
Tips
Recepten
Contact
Brood met zelfgemaakte spread
12 februari 2020
admin
Geen categorie
Brood met makreelspread
Tover je makreel om tot een spread met wat kwark en bieslook. Dit smaakt heerlijk op een volkoren boterham.
Ingrediënten, 4 pers.
100 gram gestoomde makreel
8 sprieten bieslook
2 eetlepels magere kwark
citroensap
handje (rucola) sla
4 volkoren boterhammen
halvarine of margarine uit een kuipje
Bereiding
Verwijder graatjes van de makreel.
Was de bieslook en knip de sprieten fijn.
Prak met een vork de makreel met de bieslook, de kwark, wat peper en een drup citroen tot een smeuïg mengsel.
Was de sla en laat het goed drogen.
Rooster het brood en laat het afkoelen.
Verdeel de makreelspread over de boterhammen en leg er sla op. Snijd de boterhammen schuin door.
Volkorenbrood met paprikaspread
Ingrediënten, 6 pers.
1 rode paprika
½ stengel bleekselderij
1 bosuitje
100 gram hüttenkäse
citroensap
paprikapoeder
6 volkoren boterhammen
halvarine
Bereiding
Maak de groente schoon. Hak de groente met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
Meng de groente door de hüttenkäse en maak de spread op smaak met een beetje citroensap en paprikapoeder.