De Eetbeweging
Facebook
Twitter
  • Home
  • Wie ben ik
  • Afvallen
    • Voedingsadvies
    • Totaalpakket
    • Emotie eten
  • Succesverhalen
    • Het verhaal van Debbie
    • Het verhaal van Jessica
    • Het verhaal van Denise
    • Het verhaal van Angeligue
  • overgang en voeding
    • Begeleiding bij overgangsklachten
    • Overgangsklachten
    • Isoflavonen
  • Tarieven & vergoeding
  • Tips & recepten
    • Tips
    • Recepten
  • Contact

Brood met zelfgemaakte spread

12 februari 2020adminGeen categorie

Brood met makreelspread

Tover je makreel om tot een spread met wat kwark en bieslook. Dit smaakt heerlijk op een volkoren boterham.

Ingrediënten, 4 pers.Brood met beleg

  • 100 gram gestoomde makreel
  • 8 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels magere kwark
  • citroensap
  • handje (rucola) sla
  • 4 volkoren boterhammen
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Verwijder graatjes van de makreel.
  2. Was de bieslook en knip de sprieten fijn.
  3. Prak met een vork de makreel met de bieslook, de kwark, wat peper en een drup citroen tot een smeuïg mengsel.
  4. Was de sla en laat het goed drogen.
  5. Rooster het brood en laat het afkoelen.

Verdeel de makreelspread over de boterhammen en leg er sla op. Snijd de boterhammen schuin door.

Volkorenbrood met paprikaspread

Ingrediënten, 6 pers.

  • 1 rode paprika
  • ½ stengel bleekselderij
  • 1 bosuitje
  • 100 gram hüttenkäse
  • citroensap
  • paprikapoeder
  • 6 volkoren boterhammen
  • halvarine

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Hak de groente met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
  2. Meng de groente door de hüttenkäse en maak de spread op smaak met een beetje citroensap en paprikapoeder.

Twitter & Tips

De eetbeweging @eetbeweginghttps://t.co/GoW0hPmq4K7 maanden ago
De eetbeweging @eetbewegingKikkererwtenburger met tzatziki. https://t.co/Dvosr2rGgp1 jaar ago
De eetbeweging @eetbewegingGoede voornemens volhouden. https://t.co/zVDTs08yuz1 jaar ago
Webdesign: Clickbizz Internet Solutions