Voor meer slanke recepten klik hier
Brood met makreelspread
Tover je makreel om tot een spread met wat kwark en bieslook. Dit smaakt heerlijk op een volkoren boterham.
Ingrediënten, 4 pers.
- 100 gram gestoomde makreel
- 8 sprieten bieslook
- 2 eetlepels magere kwark
- citroensap
- handje (rucola) sla
- 4 volkoren boterhammen
- halvarine of margarine uit een kuipje
Bereiding
- Verwijder graatjes van de makreel.
- Was de bieslook en knip de sprieten fijn.
- Prak met een vork de makreel met de bieslook, de kwark, wat peper en een drup citroen tot een smeuïg mengsel.
- Was de sla en laat het goed drogen.
- Rooster het brood en laat het afkoelen.
Verdeel de makreelspread over de boterhammen en leg er sla op. Snijd de boterhammen schuin door.
Volkorenbrood met paprikaspread
Ingrediënten, 6 pers.
- 1 rode paprika
- ½ stengel bleekselderij
- 1 bosuitje
- 100 gram hüttenkäse
- citroensap
- paprikapoeder
- 6 volkoren boterhammen
- halvarine
Bereiding
- Maak de groente schoon. Hak de groente met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
- Meng de groente door de hüttenkäse en maak de spread op smaak met een beetje citroensap en paprikapoeder.
Hartige cupcakes
- 12 personen
- 30+ minuten
- voorgerecht, lunch
Ingrediënten
- 6 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 4 eetlepels geraspte 30 + kaas
- 1 kleine paprika
- 2 bosuitjes
Materialen
Muffinbakvorm voor 12 stuks + 12 papieren cakevormpjes
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Plaats de cakevormpjes in de muffinvorm.
- Klop de eieren met de melk los. Klop er de geraspte kaas door.
- Vul iedere vorm met blokjes paprika en ringetjes bosui en verdeel het eimengsel erover.
- Bak de cupcakes in 15-20 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat ze iets afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Variaties
Kies een andere vulling: doperwten met verse basilicum, halve kerstomaatjes met tijm, gebakken champignons met rode ui, broccoliroosjes.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.