De Eetbeweging
Facebook
Twitter
  • Home
  • Afvallen
    • Voedingsadvies
    • Totaalpakket
    • Emotie eten
    • Wandelcoaching
  • Succesverhalen
    • Het verhaal van Angeligue
    • Het verhaal van Denise
    • Het verhaal van Jessica
    • Het verhaal van Debbie
  • Wie ben ik
  • Tarieven & vergoeding
  • Tips & recepten
  • Contact

Voor meer slanke recepten klik hier

Brood met makreelspread

Tover je makreel om tot een spread met wat kwark en bieslook. Dit smaakt heerlijk op een volkoren boterham.

Ingrediënten, 4 pers.Brood met beleg

  • 100 gram gestoomde makreel
  • 8 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels magere kwark
  • citroensap
  • handje (rucola) sla
  • 4 volkoren boterhammen
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding

  1. Verwijder graatjes van de makreel.
  2. Was de bieslook en knip de sprieten fijn.
  3. Prak met een vork de makreel met de bieslook, de kwark, wat peper en een drup citroen tot een smeuïg mengsel.
  4. Was de sla en laat het goed drogen.
  5. Rooster het brood en laat het afkoelen.

Verdeel de makreelspread over de boterhammen en leg er sla op. Snijd de boterhammen schuin door.

Volkorenbrood met paprikaspread

Ingrediënten, 6 pers.

  • 1 rode paprika
  • ½ stengel bleekselderij
  • 1 bosuitje
  • 100 gram hüttenkäse
  • citroensap
  • paprikapoeder
  • 6 volkoren boterhammen
  • halvarine

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Hak de groente met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
  2. Meng de groente door de hüttenkäse en maak de spread op smaak met een beetje citroensap en paprikapoeder.

 Hartige cupcakes

  • 12 personen                                                             
  • 30+ minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 4 eetlepels geraspte 30 + kaas
  • 1 kleine paprika
  • 2 bosuitjes

Materialen

Muffinbakvorm voor 12 stuks + 12 papieren cakevormpjes

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Plaats de cakevormpjes in de muffinvorm.
  3. Klop de eieren met de melk los. Klop er de geraspte kaas door.
  4. Vul iedere vorm met blokjes paprika en ringetjes bosui en verdeel het eimengsel erover.
  5. Bak de cupcakes in 15-20 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat ze iets afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

Variaties

Kies een andere vulling: doperwten met verse basilicum, halve kerstomaatjes met tijm, gebakken champignons met rode ui, broccoliroosjes.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.


Webdesign: Clickbizz Internet Solutions