Kies voor magere vleessoorten of vis op de bbq. Kies voor b.v een stukje kipfilet en een stukje vis.
Leg niet alleen vlees op de bbq maar ook groenten zoals: courgette paprika en champignons. Of een gepofte aardappel (in aluminium folie wikkelen en half uurtje in de kolen leggen).
Laat sausjes staan of gebruik met mate rode sauzen of sauzen op yoghurt basis.
Kies voor salades met caloriearme dressing en vers fruit.
Pas op met broodjes kruidenboter, kies liever voor een broodje met wat yoghurt dip of salsa van groenten/fruit. Kies ipv brood voor voor wat groente of fruit.
Drink niet meer dan één glaasje alcohol. Alcohol bevat veel calorieën, daarbij ben je geneigd om meer te eten als je meerdere glazen alcohol hebt gedronken. Kies liever voor ijswater(met wat citroen en munt) of voor lightdranken.
Tijdens een bbq krijg je meestal meer calorieën binnen dan tijdens een normale maaltijd. Compenseer dit door bijvoorbeeld extra te bewegen of door licht te lunchen.
Yoghurt sausjes
Als komkommer gebruikt wordt ruim van te voren laten uitlekken in zeef.
KNOFLOOKSAUS
2 dl yoghurt.
1/4 dessertlepel Dijon mosterd.
1 theelepel citroensap.
cayennepeper (naar smaak).
3 teentjes knoflook geperst.
2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
zout naar smaak.
Roer alles goed door, 2 uur in de koelkast
DEZE SAUS IS EEN WEEK HOUDBAAR IN DE KOELKAST.
PER EETL. 10 CAL.
TZATZIKISAUS
2 dl volle yoghurt.
1/4 komkommer geraspt en uitgelekt.
1 teentje knoflook, verse munt, halve citroen uitgeperst
Per eetlepel 10 cal.
ROQUEFORTSAUS
2 dl magere yoghurt.
30 gram blauwe kaas.
1/2 komkommer geraspt en uitgelekt.
PER EETLEPEL 13 CAL.
WHISKYSAUS
2 dl volle yoghurt.
2 eetlepels tomatenketchup.
1/2 theelepel paprikapoeder.
4 druppels worchestershiresaus of maggi.
PER EETLEPEL 10 CAL.